Szögedi halászlé budai látképpel
Kétségtelen érdekes egy dunai helyszínen a Szegedi Halászcsárda (http://www.szegedihalaszcsarda.hu/) elnevezés, pedig nagyon is egyértelmű az oka:
Kifejezetten a Szeged környékére és a magyar konyhára jellemző hal- és húsételeket tálalnak elénk valamint "a fővárosban is
eredeti, kihangsúlyozom, e-re-de-ti szegedi halászlét fogyaszthatunk. Ez nemcsak
technológiájában (passzírozva), de összetevőiben is az, hisz Szegedről
érkezik a piros paprika, a Szeged melletti Fehér tóról származik a bele
való ponty, és a Szegeddel közeli Makóról érkezik az önmagában is
híres makói vöröshagyma, amelyek együttesen az autentikus ízek
garanciái."
Tanúsíthatom, hogy a Fehértói Csárdába (Szeged közelében) többször betértem már, de még egyszer sem csalódtam, ugyanígy a budapestiben sem.
A tulajdonos, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, akinek célja a magyar és külföldi emberekkel megismertetni a szögedi ételeket.
Nevéhez fűződik hazánk egyik legrangosabb és legrégibb gasztronómiai fesztiválja, a Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál, mely alkalommal a Tisza mindkét partja megtelik ilyenkor, hisz az ország
minden részéről több tízezer látogató érkezik.A tulajdonos, Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, akinek célja a magyar és külföldi emberekkel megismertetni a szögedi ételeket.
A Szabadság Híd és az Erzsébet Híd között találjátok a "Szegedi Halászcsárda" felirattal rendelkező épületet. Maga az épület kívülről nem tükrözi, hogy a belső tér mennyire autentikus, mennyire magyaros. A Dunára és a budai városrészre lenyűgöző a látvány, különösen ha lemegy a nap és felgyulladnak a városi fények.
Amint
eljön a jó meleg tavaszi-nyári idő a csárda teraszán, hűvösebb
napokon az étteremben igazi cigányzene mellett a Duna parton
fogyaszthatjuk el a messze földön ismert eredeti szögedi halételeket.
Nagyon népszerű helynek számít, nemcsak elhelyezkedése, hanem a hangulata, ételei miatt is. Ha be akarsz térni, akkor ajánlott asztalt foglalni előre, főleg a hétvégéken. A pincérek nagyon kedvesek és készségesek.
Nagyon népszerű helynek számít, nemcsak elhelyezkedése, hanem a hangulata, ételei miatt is. Ha be akarsz térni, akkor ajánlott asztalt foglalni előre, főleg a hétvégéken. A pincérek nagyon kedvesek és készségesek.
Ajánlom a csárdát annak is, aki turistaként a pesti rakparton szeretne felfedezni egy nyugodt helyet és egy jót enni vagy csak egy jó limonádét elszürcsölni a nyári hőségben a csárda teraszán mélán bambulva a Gellért-hegyet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése