Az orosz nagyi már Budapesten van!


SAJNOS AZ ÉTTEREM VÉGLEG BEZÁRT!

Igazi orosz nagyi féle ételek várnak rád Budapest elsô orosz ételbárjában Újlipótvárosban, a Margit híd pesti hídfôjétôl pár lépésre! 
Megismerhetitek a mindennapok orosz konyhájanak ízeit,  házias finomságait. 

Jelszavuk: “Van íz a vodkán és kaviáron túl!„

Kicsi hely, de mégis nagyszerű! Ha nem ismered az orosz konyhát, márpedig sokan nem ismerik, térj be ide!

A gyorséttermek elnyomásában nem is gondolnád mennyi pici ételbár létezik különböző nemzetek konyhájával, ahol még nem voltál és nem érezted az igazi gasztrokalandot.

Igen ez is egy kis gasztrokitérő, autentikus díszítésekkel ellátott kis hely tiszta és rendezett, igényes. 
Népi motívumokkal díszített fal tökéletes egyensúlyban van a modern bárszékekkel és designnal, amely a megfelelő színek használatának köszönhető.
Ételbár jellegű, ami azt jelenti, hogy egyes ételeket a pultban láthatod és azonnal vihetsz belőle, de vannak olyan ételek is, amelyeket frissen készítenek mint pl. a töltött palacsinta.Megéri várni egy kicsit. Online is rendelhetsz tőlük, bizonyos körzetekben házhozszállítanak. 
Homelapjuk http://babuskafood.hu/, ahol minden információ szerepel.

 Az orosz hétköznapi konyha ételeit vonultatja fel, street food hangulatban. Az adagok bőven elégségesek, úgyhogy ha esetleg túlrendelted magad a maradékot készségesen elcsomagolják.
Ízelítő az elfogyasztott ételekből:

Szoljanka leves:


A szoljánka (солянка) egy tartalmas orosz étel, egy hús-, hal-, vagy gombafőzet alapú sűrű, gazdagon fűszerezett leves.
A levest eredetileg селянка-nak, azaz szabadon fordítva falusinak (falusi levesnek) nevezték, amit a falu село szóból származtatnak. A szoljánkának hígabb változata lehet leves, de sűrű változatát egytálételként is fogyasztják. A szoljánka alapízében savanyú, csípős, sós étel a belehelyezett savanyított uborka, olajbogyó, kapribogyó, citrom, kvasz, sózott és marinált gomba eredményeképpen. A szoljánka tartalmazza a scsi egyes komponenseit is (káposzta; tejföl; sós, savanyú uborkalé). A húsalapú szoljánkához a húst elősütik. Kolbászt is tesznek bele. A hal-szoljánkához főtt, sózott, füstölt vörös húsú halat használnak. Mindenféle szoljánkába kell bors, petrezselyem, kapor. (Wikipédia)

Blini: 

A palacsinta folyékony tésztából készített, serpenyőben mindkét oldalán megsütött, tésztája ízesítése szerint édes vagy sós étel. Általában valamilyen töltelék kerül rá, négyrét hajtják, vagy feltekerik, esetleg tortaformát készítenek belőle és ilyenkor szeletelve tálalják. Tölteléke szintén nagyon sokféle lehet a tájegységek ízlésvilága szerint. (Wikipédia)

Orosz burgonyakarikák: 

Burgonyakarikák kapros tejfölös szósszal leöntve, de igazán ízletes.





Kijevi csirkemell:


Egyfajta rántott csirkemell egy "csavarral", mégpedig a belsejében lapuló fűszeres vajjal. Igazi különlegessége és mindenképpen akkor az igazi, mikor kettévágod csillogóan folyik ki a közepéből az olvadt fűszeres vaj.
Szirnyiki:


A szirnyiki egy zseniális finomság, orosz túrófánk.
Az orosz konyha egyik fontos és gyakran használt alapanyaga a túró. Sokféle módon használják, de az egyik legismertebb és legkedveltebb túrós fogásuk a szirnyiki, amely nemcsak Oroszország területén, de a szovjet utódállamok területén is elterjedt.




Kvasz:


A kvasz (oroszul: квас) szláv eredetű erjesztett gabonaital.  Oroszországban nemzeti italnak számít, amit alacsony alkoholtartalma miatt gyerekek is fogyaszthatnak. Magyarországon kevéssé ismert, kereskedelmi forgalomban csak korlátozottan kapható. Ahol mégis elérhető, ott ún. soft drink formájában, azaz alkoholmentes, szénsavas üdítőitalként. Ezek az italok nem erjesztéses technológiával készülnek, hanem aromaanyagok és szén-dioxid hozzáadásával.
Csak bevállalósaknak! Nem mindenki kedveli meg, többen vegyetek egyet, mert így nem vész kárba és megízlelitek ezt az érdekes italt. (Wikipédia)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések