Egy jó "TAPAS"talat

Tapas bárt keresel? Látogass el Budapesten a Kálvin térre a PATA NEGRA-ba, egy hangulatos kis étterembe.

Előtte lévő terület a késő őszi időszakban már nem használható a hideg idő miatt, de a nyári forgatagban igazán jó kis hely kitelepedni ízlelni a finomságokat és közben figyelni a város forgatagát.
Csinos kis étterem, nem hatalmas, de egy tapas bárnak nem is szabadna nagynak lennie. Hangulatos hely.
Legjobb, ha előre lefoglalod az asztalod, mert bizony ha bejelentkezés nélkül érkezel könnyen járhatsz úgy, hogy nem lesz helyed vagy várnod kell.

A pincér a foglalás nélkül érkezőket is ugyanolyan kedvességgel fogadja, fellapozza a foglalási könyvet és megpróbál helyet keresni.

Egy jótanács! Mindenképp többedmagaddal menj, mert több ételt ki tudtok próbálni. Hidd el, érdemes! Szóval, ha már megvan a helyed a pincér perceken belül hozza az étel- és itallapot.

 Ugyanaz szerepel, mint a weblapjukon https://www.patanegra.hu/, rászámolva még a szervízdíjat (ami nem olyan sok) úgyhogy nem fogsz leesni a székedről az árak miatt, mert ugyanazok szerepelnek rajt. Az étlap három nyelvű spanyol, angol és magyar.
Ez tapas bár, ezért ne számíts a magyar éttermekben már megszokott hatalmas adagra! A tapas amúgy sem a hatalmas adagot jelenti, pici apró falatokat, amelyeket étvágygerjesztőként borozgatás közben szoktak elfogyasztani. Természetesen itt lehet rendelni normál spanyol ételeket, nemcsak apró falatokat.


A minőségi ételfogyasztás sokkal fontosabb, mintsem telenyomd magad egy ízetlen hatalmas adag kajával.

Térjünk vissza erre a bárra. Az étterem belseje teljes mértékben tükrözi a spanyol jelleget, a burkolat, a falon lévő képek, mintha egy barceloniai utcáról estünk volna be ide.

A rendelt ételeket viszonylag nagyon hamar kihozzák, mint leírtam ha többen vagytok, többfélét is kóstolhattok. Igazán jó időtöltés egy tartalmas beszélgetésre közben lassan elcsipegetve a rendelt fogásokat.
Összegezve: minőségi ételek, megfelelő áron, kifejezetten ajánlom!




Ízelítő az elfogyasztott ételekből:


Sangria:

 A sangría (jelentése spanyolul „érvágás”, a sangre „vér” szóból) eredetileg Spanyolországból származó, bor alapú, alacsony alkoholtartalmú, édes ízesített üdítőitalfajta.

Nevezik borpuncsnak, illetve aromás bornak is. Az utóbbi időkben más országokban is gyártják; hazánkban is elterjedt. Különböző fajta vörösborok keverékéhez citrom- és narancsaroma, illetve cukor hozzáadásával készül. Alkoholtartalma 7 tf% körüli. Fogyasztása hidegen ajánlott. A nyári melegben népszerű hűsítő ital. (wikipédia)

Katalán kenyér:
Pa amb tomàquet néven látott napvilágot, melynek receptje nagyon egyszerű, csak paradicsomra, olívaolajra és sóra van szükség. A kiváló alapanyag a lényege és titka ennek a kenyérnek.  






Patatas bravas:
A spanyol sült krumpli nagyon ízletes szószokkal. A tapas bárok állandó fogása.





Csirkenyárs:

Szaftos, ízletes, mediterrán fűszerezésű csirkék nyársra fűzve.


Katalán krém:

A crema catalana vagy crème brûlée, vagy Katalóniában egyszerűen krémnek nevezett étel egy tipikus desszertje a katalán konyhának, alapja egy tojássárgájából készült krém, amelynek felszínét egy réteg karamellizált cukorral szokták befedni, hogy ropogós és vidám kontrasztot nyújtson. (wikipédia)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések